Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga

July 27, 2023
Off
  1. lipnja 2023. godine

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipnja „Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama“. Ovakvom je odlukom poslana jasna poruka o važnosti borbe protiv svih oblika ovisnosti te važnosti jačanja djelatnosti i suradnje u izgradnji društva slobodnog od droga. Cilj obilježavanja ovog dana jest upozoriti javnost na problem zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama te pozvati sve svjetske i nacionalne aktere da se aktivno uključe u borbu protiv ovog problema.

Udruga Porat se i ove godine priključila obilježavanju „Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama“.

Međunarodni dan obilježen je u ponedjeljak 26. lipnja 2023. godine na Trgu Petra Zoranića zajedno s dugogodišnjim partnerima i suradnicima: Službom za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Zadar, Terapijskom zajednicom Mondo Nuovo i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije.

Program je trajao od 10:00 do 12:00 sati. Na Trgu Petra Zoranića postavljeni su informativni štandovi na kojima su se dijelili informativni i promotivni materijali. Svi zainteresirani građani i građanke mogli su dobiti informacije o problematici ovisnosti i liječenju, uvjetima ulaska u terapijske zajednice, procesu resocijalizacije i poteškoćama s kojima se susreću liječeni ovisnici nakon završenog liječenja te o drugim bitnim pitanjima

 

About the Author
.