Udruga Porat provodi Vladin projekt za zapošljavanje bivših ovisnika

November 06, 2008

Udrugu Porat osnovali su prije pet godina liječeni ovisnici uz pomoć stručnog osoblja, kako bi promicali prava bivših ovisnika u društvu.
Bivši su ovisnici često u diskriminiranom položaju te stigmatizirani zbog ovisničke prošlosti, a upravo je Udruga u pet godina uspjela zaposliti na desetke ljudi koji su izašli iz komuna.
Predsjednik Udruge Porat Siniša Kabić kaže kako je samo u 2007. godini posao uz pomoć njih pronašlo šest bivših ovisnika. Kabić se nada kako će im još uspješnije zapošljavanje omogućiti provedba novog projekta resocijalizacije ovisnika o drogama Vlade RH, Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga. Normalno je da su apstinenti koji dolaze iz komune nezadovoljni sobom, nesigurni, nemaju posla, žele se školovati.
Dosadašnji način zapošljavanja bio je uspješan, jer nitko nije došao iz zajednice a da mu nije nađen posao. Kabić smatra da će novi Vladin program biti još uspješniji, iako je još vrlo mlad.
Dosada su već održali sastanke sa Službom za prevenciju i izvanbolničko liječenje, Centrom za socijalnu skrb te te Zavodom za zapošljavanje Zadar na kojem su dogovorili daljnje smjernice rada, a u program resocijalizacije za sada su uputili dva korisnika.
Siniša Kabić ističe kako je posebno važna dobra komunikacija između nositelja projekta jer je Vladin projekt jednokratan.

About the Author